70 órás szexmaratont tart a pénisszel rendelkező nőstény

Nőstény pénisz

Navigációs menü

Molnár Csaba Markánsan eltérő a társas viselkedésük, hiszen matriarchátusban, vagyis nőuralom közepette élnek. Ennek megfelelően a nőstények nagyobbak a hímeknél. Nevükhöz illően bundájukat foltok tarkítják, és élőhelyük, táplálkozásuk sem egyezik tökéletesen a többi hiénafaj szokásaival.

Ja, és centiméteres klitoriszuk van, ami merevedésre képes pszeudopénisszé alakult - de ön biztos nem ezért kattintott ide. A klasszikus megfigyelők, sőt még a korai modern biológusok egy része is úgy gondolta, hogy a foltos hiénák hermafroditák vagy interszexuálisak, vagyis rendelkeznek mindkét nemre jellemző külső nemi szervekkel.

nőstény pénisz hogy hosszabb péniszem legyen

Ezért nem szabad elítélni őket mármint a korai megfigyelőket nőstény pénisz, hiszen tény és való, hogy a foltoshiéna-hímek és nőstények ránézésre gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek.

A tanzániai Hyena Project kutatóprogram Twitter-oldalán rendszeresen rendez "hím vagy nőstény? Legyen hím vagy nőstény az állat, megjelenését a kifejezetten erőteljes testalkat, illetve a hátsó lábai között lógó, illetve izgalmi állapotban merev, egyértelműen pénisznek tűnő objektum dominálja.

nőstény pénisz hogyan lehet vastagabbá tenni a péniszet

Ugyanakkor a hermafroditizmus tudományos felfogása megköveteli, hogy az állat genetikailag is hordozza mindkét nem anatómiai jellegzetességeinek lenyomatát. Erről azonban nincs szó, a nőstény hiénák genetikailag egyértelműen nőstények.

Nemi szervek

De mégiscsak ott lóg valami a lábuk között. Nos, ez a meghosszabbodott csiklójuk, amely álpénisszé alakult, hosszúsága eléri a hím hiénák valódi péniszének 90 százalékát, a vastagsága átlagosan 22 milliméter pedig megegyezik a péniszével.

nőstény pénisz méret a pénisz hossza a férfiaknál

Alapvetően nem tudjuk, hogy miért alakult ki. Az biztos, hogy a foltos hiénák szociális rendszere leginkább matriarchátusként jellemezhető, vagyis a nőstények alapvetően dominánsak a hímek felett. Szervezetükben magasabb a tesztoszteronkoncentráció, mint más emlősnőstényeknél, emiatt erősebbek és agresszívebbek, mint az elvárható lenne.

Huszonnégy

Viszont a pszeudopénisz nem az androgén hormonok hatására kezd kialakulni, hiszen a magzaton már azelőtt megjelenik, hogy kialakulnának a nemi hormonokat termelő belső elválasztású mirigyeik. Akárhogy is, a felnőtt nőstény foltos hiénáknak igen jelentős méretnövekedésre és merevedésre képes csiklójuk alakul ki, amelyen még fitymaszerű képletet is találunk.

A húgycső és nőstény pénisz vagina a meghosszabbodott klitorisz végén nyílik a külvilágba - pont ahogy nőstény pénisz rendes pénisztől elvárnánk.

nőstény pénisz erekciós vörös foltokkal a péniszen

Továbbá, hogy teljes legyen az illúzió, a nagyajkaik álherezacskóvá nőttek össze, és az álpénisz alatt láthatók. Vagyis látszólag minden arra utal, hogy az evolúció a hím külső ivarszervek lemásolását preferálta a nőstény hiénáknál. De miért?

70 órás szexmaratont tart a pénisszel rendelkező nőstény

A két nem genitáliai olyannyira hasonlók, hogy azokat még a legnagyobb hiénaszakértők is csak tapintás útján tudják megkülönböztetni, ránézésre nem.

A nőstények a párzást kivéve ugyanúgy használják az álpéniszt, mint a hímek a valódi szervet. Csoporttag üdvözlésekor erektált állapotban mutogatják egymásnak, kölcsönösen szaglásszák, nőstény pénisz az alávetett nőstények és hímek a domináns nőstény álpéniszét nyalogatják a behódolás jeleként. A párzás viszont a megnyúlt klitorisz miatt mindkét nem számára egy merő kínszenvedés.

nőstény pénisz férfi merevedés miért ne

A sikeres párzáshoz a nőstény hozzájárulása és kooperációja elengedhetetlen, hiszen a hosszú klitoriszt először ingujjszerűen vissza kell húznia fel kell tűrniehogy a hím be tudja vezetni péniszét a vaginába.

Emiatt az erőszakos közösülés teljesen esélytelen. Ez az alapja a pszeudopénisz kialakulását magyarázó egyik elméletnek.

Nemi szelekció – Wikipédia

A fiatal hímek szexuális pályafutásuk első hónapjaiban jellemzően még csak igyekeznek eltanulni a párzás nehézkes és trükkös technikáját, mielőtt sikerrel járnának.

A hím Abb. Kivételes a hasonlóság. Fotó: Wikimedia Commons Egy másik elmélet szerint a megnyúlt klitorisz lehetőséget biztosít a nőstény pénisz, hogy az segít a péniszhosszabbító után is meggondolja magát, ha esetleg mégsem azt a hímet kívánja gyermeke apjának, akivel az imént párzott.

Minthogy - a hím péniszhez hasonlóan - a húgycső és a külső ivarszervek nyílása viszonylag hosszú szakaszon ugyanazon csatornába torkollik, a nőstény a párzás utáni vizeletürítéssel gyakorlatilag kimoshatja a nem kívánt hím ivarsejteket.

Páros pénisz és nemi ingadozás: az állatok szexualitása

A nagy csiklónak és az erőteljes tesztoszterontermelésnek a nőstények számára is megvan az ára. Nehezen esnek teherbe, és a szülés is fájdalmas, hiszen a 1,5 kilós hiénakölyöknek a pszeudopénisz szűk nyílásán kell kituszkolnia magát.

Emiatt a nőstény hiénák 15 százaléka belehal a szülésbe, az újszülöttek 60 százaléka pedig nem éri meg a felnőttkort. Ma is tanultam valamit Most együtt csak forintért!